Dresing (10 porcí)
- vinný ocet 100g
- pepř 1 lžíce
- sůl 1,5 lžíce
- med 40g
- olej 200g
Italským dresinkem je velmi jednoduchý. Můžete si ho nechat v lednici dlouho a vytáhnout, kdy bude potřeba. Olivový olej po 2 dnech v lednice ztuhne, proto je lepší si dresing vyndat 1h před použitím a pote pořádně protřepat.
- Začneme tím, že do vyšší nádoby nalijeme vinný ocet s medem, solí a pepřem.
- Poté směs rozmixujeme. Při mixování velmi pomalu přidáváme olivový olej (jako když připravujeme majonézu).
- Po zhoustnutí dresink přelijeme do nádoby a necháme odpočinout v ledničce (nejlépe jeden den, dresink má potom jemnější a vyváženější chuť).
Energie | Energie | Bílkoviny | Sacharidy | Z toho cukry | Tuky | Nenasycené mastné kyseliny |
(kCal) | (kj) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) |
175,81 | 735,6 | 0 | 0,4 | 0,4 | 19,9 | 2,52 |
Žádné komentáře