Ingredience
- medové piškoty ze tří vajec
- med 100 g
- cukr 100 g
- voda 50 g
- dýně 100 g
- bílky 120 g
- cukr moučka 50 g
- bílá čokoláda 350 g
- tmavá čokoláda 50 g
V první řadě si připravíme piškoty ze tří vajec podle předešlého receptu. Piškoty můžete dělat různě velké.
- V kastrůlku si smícháme med, cukr, vodu a dýni bez slupky nakrájenou na malinké kostičky a všechno to zahřejeme na 118°C. Rozmixujeme tyčovým mixérem a opět zahřejeme na 118°C.
- Mezitím si vyšleháme sníh z bílků a moučkového cukru.
- Směs (z medu, vody, cukru a dýně) za stálého šlehání velmi pomalu vléváme do sněhu. Opravdu velmi pomalu! Mícháme až do zchladnutí.
- Příprava čokolády – ve vodní lázni si rozehřejeme čokoládu za stálého míchání.
- Připravíme si kovovou mřížku a pod ní hrnec, nebo jinou nádobu.Tato kovová mřížka je důležitý nástroj, na které budeme polévat čokoládou strašidla. Přes mřížku přeteče přebytečná čokoláda do hrnce.
- Na kovovou mřížku rozložíme piškoty. Na každý piškot stříkneme zdobicím sáčkem (s kulatým zdobítkem č. 12) tři vrstvy sněhové hmoty ve tvaru indiánka.
- Po nastříkání sněhu vše polijeme bílou čokoládou, pak přendáme na pečící papír. Těmto strašidlům nazdobíme obličeje pomocí tmavé čokolády. Ke zdobení jsem použil obyčejnou špejli s hrotem.
A máme hotovo. Můžeme dát ztuhnout do ledničky a nebo jíst rovnou za tepla.
Trochu sladší, ale chutnají výborně.
Rada: do čokolády v žádném případě nesmí přijít voda.
Rada: po ztuhnutí doporučuji strašáky přendat do uzavřené krabičky, aby čokoláda nenačichla od
jiných potravin.
Nutriční hodnoty: 1 halloweenský strašák
Energie | Energie | Bílkoviny | Sacharidy | Z toho cukry | Tuky | Nenasycené mastné kyseliny |
(kCal) | (kj) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) |
104,41 | 436,85 | 1,22 | 18,29 | 16,19 | 2,91 | 1,81 |
Žádné komentáře