OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Italský dresing

  • 15 mins
  • 5 ingredience
82%

Dresing (10 porcí)

  • vinný ocet 100g
  • pepř 1 lžíce
  • sůl 1,5 lžíce
  • med 40g
  • olej 200g

Italským dresinkem je velmi jednoduchý. Můžete si ho nechat v lednici dlouho a vytáhnout, kdy bude potřeba. Olivový olej po 2 dnech v lednice ztuhne, proto je lepší si dresing vyndat 1h před použitím a pote pořádně protřepat.

  1. Začneme tím, že do vyšší nádoby nalijeme vinný ocet s medem, solí a pepřem.
  2. Poté směs rozmixujeme. Při mixování velmi pomalu přidáváme olivový olej (jako když připravujeme majonézu).
  3. Po zhoustnutí dresink přelijeme do nádoby a necháme odpočinout v ledničce (nejlépe jeden den, dresink má potom jemnější a vyváženější chuť).

 

Energie Energie Bílkoviny Sacharidy Z toho cukry Tuky Nenasycené mastné kyseliny
(kCal) (kj) (g) (g) (g) (g) (g)
175,81 735,6 0 0,4 0,4 19,9 2,52

 

Like 18 Dislike 4

Žádné komentáře

Zanechte odpověď