OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Okurková limonáda s levandulí

  • 10 mins
  • 8 ingredience
100%

Igredience na 2,5l

  • okurka 2x
  • větší citron 1x
  • kiwi 2x
  • lístky máty 10x
  • květ levandule 3x
  • lžička cukru 2x
  • led (připravit den předem)
  • perlivá voda 2l

 

Ingredience

Ingredience


 

  1. Omyjeme okurky a nastrouháme je na struhadle. Dále budeme potřebovat čistou utěrku, která není vymáchaná v aviváži. Do rozprostřené utěrky položíme nastrouhané okurky.
  2.  

  3. Utěrku s okurkami zamotáme. S takto připravenou utěrkou budeme zacházet, jako když ždímáme hadr. Všechnu okurkovou šťávu vymačkáme do nádoby (zbylé okurky můžeme použít na přípravu tzatziků).
  4.  

     

  5. Kiwi oloupeme a nakrájíme na malé kostičk\.
  6.  

    nakrájené kiwi

     

  7. Vyjmeme okvětní lístky levandule.
  8.  

  9. Nakrájíme mátu najemno.
  10.  

  11. Připravíme si džbán, do kterého vymačkáme celý citron, pak přidáme šťávu z okurek, nakrájené kiwi, mátu, kvítky levandule, led a zalijeme perlivou vodou.
  12.  

  13. Vše ochutíme cukrem či medem dle chuti a dobře promícháme.
  14.  

    POZNÁMKA: Na místo medu doporučuji spíše cukr. Cukr neovlivní výslednou chuť limonády podobně jako med.

     

  15. Do nádoby si také můžeme přidat okurku, kterou už nastrouháme škrabkou na tenké plátky. A také přidáme kolečka citronu.
  16.  

    přidání plátků okurky

 

POZNÁMKA: Zkuste kvítky levandule z nápoje poválet v puse, či rozkousnout a zapít. Určitě Vás příjemně potěší trochu netradiční levandulová chuť.

 

okurková limča

 

Nutriční hodnoty – Okurková limonáda s levandulí

Energie Energie Bílkoviny Sacharidy Z toho cukry Tuky Nenasycené mastné kyseliny
(kCal) (kj) (g) (g) (g) (g) (g)
55,91 233,94 0,97 11,71 9,84 0,31 0,03

 

Žádné komentáře

Zanechte odpověď