OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Piškoty

  • 90 mins
  • 3 ingredience
100%

Ingredience

  • vejce 6x
  • cukr moučka nebo med 150 g
  • hladká mouka 180 g

Můžete ještě přidat lžičku kakaa, borůvkového nebo jahodového prášku.

 

Poznámka: Ingredience jsou počítány na přípravu 100 piškotů.

 

Díky tomu, že se piškoty přesunuly s výrobu do Polska, jsem se rozhodl, že vám ukažu, jak si doma udělat vlastní a třeba i s mírnými obměnami ☺
 

  1. Rozehřejeme si troubu na 180°C.
  2.  

  3. Vyklepneme 6 vajíček, přidáme k nim 150g cukr moučka nebo 150 g medu a šleháme 8-15 minut. Záleží, jak máte silný šlehač (použijte větší nádobu – vajíčka s cukrem hodně nabudou). Do výšlehaného sněhu můžeme přidat suchý prášek z borůvek, jahod nebo kakaa dle chuti – pouze 2 malé lžičky.
  4.  

  5. Po vyšlehání vmícháme už ručně nebo stěrkou hladkou mouku. Mouku přidáváme pomalu po 3 dávkách (mouka musí být pořádně smíchaná s vejci, ale nemícháme moc agresivně. Mouku vmícháváme tak, že si nádobu nakloníme a od spoda krouživými pohyby vmícháváme, aby se v těstě stále tvořil vzduch.
  6. piskoty
     

  7. Poté si připravíme plechy s pečícím papírem (já použil speciální pláty na pečení, nahrazují pečící papír, méně se lepí a nevyhazují se potom, ale jeden stoji kolem 1 000 Kč. Poté si připravíme cukrářský sáček a zdobičku hladkou kulatou číslo 9.
  8.  

  9. Na pečící papír pak děláme malé ďupky pomocí tvořítka – asi tak 1 cm veliké. Následně můžeme dát péct. Pečeme asi 10 minut na 180 stupňů. Poté piškoty vyndáme a troubu dáme už jen na 90 stupňů a piškoty dosušíme, dokud nejsou křupavé. A máme hotovo. Přeju dobrou chuť ☺

 

Nutriční hodnoty: Piškoty

Energie Energie Bílkoviny Sacharidy Z toho cukry Tuky Nenasycené
mastné kyseliny
(kCal) (kj) (g) (g) (g) (g) (g)
131,93 556,01 2,33 29,62 15,33 0,38 0,06

Like 13 Dislike 0

Žádné komentáře

Zanechte odpověď