Ingredience
- okurka 2x
- řecký jogurt 2% 500g
- česnek 2 stroužky
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
- Omyjeme okurky a nastrouháme je na struhadle. Dále budeme potřebovat čistou utěrku, která není vymáchaná v aviváži. Do rozprostřené utěrky položíme nastrouhané okurky.
- Utěrku s okurkami zamotáme. S takto připravenou utěrkou budeme zacházet, jako když ždímáme hadr. Vymačkáváme vodu z okurek do připravené mísy. Čím více vyždímáme okurky, tím lépe (šťávu z okurek můžeme použít k přípravě okurkové limonády).
- Vyždímané okurky přendáme do nádoby, přidáme, jogurt a vše dochutíme česnekem, solí a pepřem.
Doporučuji podávat tzatziki doporučuji k masům, rýži, kuskusu.
Doporučuji podávat tzatziki doporučuji k masům, rýži, kuskusu.
Nutriční hodnoty – Tzatziki
Energie | Energie | Bílkoviny | Sacharidy | Z toho cukry | Tuky | Nenasycené mastné kyseliny |
(kCal) | (kj) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) |
67,36 | 281,87 | 6,16 | 6,37 | 5,21 | 1,81 | 1,27 |
Žádné komentáře