Tzatziki

Tzatziki

  • 10 mins
  • 5 ingredience
100%

Ingredience

  • okurka 2x
  • řecký jogurt 2% 500g
  • česnek 2 stroužky
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti

 

Ingredience

Ingredience

 

    1. Omyjeme okurky a nastrouháme je na struhadle. Dále budeme potřebovat čistou utěrku, která není vymáchaná v aviváži. Do rozprostřené utěrky položíme nastrouhané okurky.

 

    1. Utěrku s okurkami zamotáme. S takto připravenou utěrkou budeme zacházet, jako když ždímáme hadr. Vymačkáváme vodu z okurek do připravené mísy. Čím více vyždímáme okurky, tím lépe (šťávu z okurek můžeme použít k přípravě okurkové limonády).

 

 

  1. Vyždímané okurky přendáme do nádoby, přidáme, jogurt a vše dochutíme česnekem, solí a pepřem.
    Doporučuji podávat tzatziki doporučuji k masům, rýži, kuskusu.

 

Doporučuji podávat tzatziki doporučuji k masům, rýži, kuskusu.

 

Nutriční hodnoty – Tzatziki

Energie Energie Bílkoviny Sacharidy Z toho cukry Tuky Nenasycené mastné kyseliny
(kCal) (kj) (g) (g) (g) (g) (g)
67,36 281,87 6,16 6,37 5,21 1,81 1,27

 

Žádné komentáře

Zanechte odpověď